pälsängrar.se

Allt om hur du blir av med pälsängrar

Rödceder

Fakta Rödcederträ

Det finns en mängd olika arter cederträ. Dess färg som är beroende på art och växtplats är allt ifrån gulvit till brunröd och träet har en stark aromatisk doft. Cederträ har bra motstånd mot röta och är tämligen hårt. Traditionellt används cederträ för tillverkning av blyertspennor, pilskaft samt till utomhusfasader, båtvirke och inredningar. Cederträ används även ofta för doftens skull i alltifrån parfymtillverkning till skadedjursbekämpning. Dock har en del cederträarter (t.ex. Tijuana Plicata) allergiframkallande effekt för människor.

rodceder.se använder endast rödcederträarten Juniperus Virginiana i sin produktserie, som inte har några negativa effekter på människan.

Rödcederträet Juniperus Virginia är ett cederträ som växer naturligt i nordvästra USA. Redan under kolonialtiden använde man koffertar gjorda av rödcederträ för att motverka att skadedjur som pälsängrar, silverfiskar och andra malar åt och förstörde kläder. Detta då rödcedern är effektiv som malmedel om man vill skydda sina kläder från skadedjur.

Rödcederträ har en svag behaglig doft som spindlar, pälsängrar, fläskängrar, silverfiskar, malar, kackerlackor och myror inte tycker om medan vi människor upplever att rödcedern luktar gott. Rödcederprodukterna dödar alltså inte skadedjuren utan de letar sig vidare till andra platser att lägga sina ägg på. Rödcedern är 100 % naturlig och därmed miljövänlig, vilket gör produkterna säkra både för barnfamiljer och deras husdjur. För människan luktar rödcederträet ungefär som en ny trämöbel.

Det ”aktiva” ämnet i rödcedern är oljan, det är oljan som luktar och därmed den som är effektivast vid fördrivning av skadedjur. Dock upplever många att det är skillnad i doften mellan rödcederoljan och rödcederträet. Skillnaden är ungefär som oliver och olivolja. Oljan härrör från oliven, men doftar nödvändigtvis inte detsamma.

Har man redan skadedjur hemma är det därför att rekommendera att hälla ett par droppar olja på sina rödcederprodukter för att förkorta ”fördrivningsprocessen” av skadedjuren. Vid befintliga problem med skadedjur bör rödcederträ och rödcederolja kombineras för ett effektivt och långvarigt resultat.

OBS!!! Den rödceder vi rekommenderar  är fri från gifter och oljan är 100 % koncentrat från rödcederträet.