pälsängrar.se

Allt om hur du blir av med pälsängrar

Hur vet man att man har pälsängrar i hemmet?

Pälsängrar älskar att äta på kläder och andra textilier. För att veta om om man har pälsängrar hemma kan man därför först och främst undersöka sina kläder och textilier efter små runda hål som kan orsakas av olika ängrar, såsom mattbaggar och pälsängrar när de är larver. Det finns även vissa arter av pälsänger vars baggar kan orsaka små hål i textilier.

index

Man kan också träffa på pälsängrar i köket bland matvaror och ibland dessutom i öppna matförpackningar, därför ska man tänka extra noga på att stänga alla förpackningar ordentligt om man har upptäckt att man har pälsängrar i köket.

Man kan också dra slutsatsen att man har pälsängrar i hemmet om man finner små randiga larvhudar lite här och där, eftersom pälsängrar byter skinn ett par gånger under sin livstid.

Finner du vuxna pälsängrar i form av skalbaggar vid dina fönster har de förmodligen bott hemma hos dig när de förpuppats och även som larver. De kan dessutom redan ha lagt nya ägg i ditt hem som snart kläcks och blir till nya larver, som sedan blir till skalbaggar och så är cirkulationen i ditt hem igång och det är viktigt att du snabbt gör något åt det.

Hemska möten med pälsängrar

För de som inte har blivit invaderade av pälsängrar är det kanske svårt att förstå vilka problem de kan ställa till med. Nedan finns det länkar till forum där privatpersoner skriver om sina hemska möten med pälsängrarna.

http://www.familjeliv.se/Forum-4-46/m28912076.html

www.viivilla.se/forum/ovrigt/hjalp-palsanger-6435

http://hemmet.ifokus.se/discussions/50e81c8d88f472245f000d36-bli-av-med-palsangrarhttp://