pälsängrar.se

Allt om hur du blir av med pälsängrar

Bli av med pälsängrar

Hur vet man att man har pälsängrar i hemmet?

Först och främst kan man kika igenom sina kläder och textilier efter små runda hål som kan orsakas av olika ängrar, såsom mattbaggar och pälsängrar när de är larver. Det finns även indexvissa arter av pälsänger vars baggar kan orsaka små hål i textilier. Man kan också träffa på pälsängrar i köket bland matvaror och ibland dessutom i dina öppna matförpackningar, därför ska man tänka extra noga på att stänga alla förpackningar ordentligt om man upptäckt att man har pälsängrar i köket.

Man kan också dra slutsatsen att man har pälsänger i hemmet om man finner små randiga larvhudar som kan påträffas lite här och där, eftersom de byter skinn ett par gånger.

Finner du skalbaggar vid dina fönster har de förmodligen bott hemma hos dig när de förpuppats och även som larv. Den kan dessutom redan ha lagt nya ägg i ditt hem som snart kläcks och blir till nya larver, som sedan blir till skalbaggar och så är cirkulationen i ditt hem igång och det är viktigt att du snabbt gör något åt det. Rödceder är mycket effektivt för att bli av med dessa objudna gästerna.

Bli av med pälsängrar

Pälsängrar är som tidigare nämnts en skadedjur som älskar att äta på dina fina kläder och andra textilier, därför är det förstås väldigt intressant hur man nu gör sig av med pälsängrarna. Nedan nämner vi all ifrån de vanliga husmorstipsen till allt mer effektivare tipsen:

Rensa din garderob på alla kläder och textilier, ta dem till en plats där du kan borsta av dessa från pälsänger, förslagsvis utomhus. Glöm inte att borsta fickor och andra skrymslen i dina textilier. Tvätta sedan de utsatta kläderna och textilerna noggrant för att bli av med pälsängrar.

När du har rensat ut din garderob är det även viktigt att noggrant städa rent garderoben eller andra utrymmen där pälsängern kan tänkas finnas från.

Vill man vara helt säker på att bli av med pälsängrarna från sina kläder eller textiler (som man helt klart inte kan vara med förslagen ovan) så kan man djupfrysa dessa under 4-5 dygn.

Om inget av de tidigare förslagen fungerat finns det ett helt naturligt och mycket beprövat alternativ för att bli av med pälsängrar. Använd dig av rödceder på de utsatta kläderna eller platserna för att bli av med pälsängrar. Rödceder är också mycket effektivt för att förebygga från att bli hemsökt av pälsänger.

Läs även vidare hur du ska gå till väga för att bli av med pälsängrar på: Pälsängrar bekämpning