pälsängrar.se

Allt om hur du blir av med pälsängrar

Pälsängrar bekämpning

Bli av med pälsängrar

Pälsängrar är som tidigare nämnts en skadedjur som älskar att äta på dina fina kläder och andra textilier, därför är det förstås väldigt intressant hur man nu gör sig av med dessa hemska varelser. Nedan nämner vi all ifrån de vanliga husmorstipsen till allt mer effektivare tipsen:

Rensa din garderob på alla kläder och textilier, ta dem till en plats där du kan borsta av dessa från pälsänger, förslagsvis utomhus. Glöm inte att borsta fickor och andra skrymslen i dina textilier. Tvätta sedan de utsatta kläderna och textilerna noggrant för att bli av med pälsänger.

När du har rensat ut din garderob är det även viktigt att noggrant städa rent garderoben eller andra utrymmen där pälsängern kan tänkas finnas från.

Vill man vara helt säker på att bli av med pälsängrarna från sina kläder eller textiler (som man helt klart inte kan vara med förslagen ovan) så kan man djupfrysa dessa under 4-5 dygn.

Om inget av de tidigare förslagen fungerat finns det ett helt naturligt och mycket beprövat alternativ för att bli av med pälsänger. Använd dig av rödceder på de utsatta kläderna eller platserna för att bli av med pälsängern. Rödceder är också mycket effektivt för att förebygga från att bli hemsökt av pälsänger.

Bekämpa pälsängrar

Pälsängrar är ett stort problem i hemmet för många och man upplever att det är fruktansvärt jobbigt att göra sig av med dem. Hur man effektivast bekämpar pälsängrar är med rödceder som gör att du blir av med skadedjuren utan att du behöver kontakta ett företag som kommer och rensar ditt hem. Lägg rödcederbollar i dina pälsjackor för att vara säker på att de inte ska bli förstörda av pälsängrar. Placera helst rödcederkuber runt om i huset för att helt bli av med pälsängrarna.

För de som inte har blivit invaderade av pälsängrar är det kanske svårt att förstå vilka problem de kan ställa till med, nedan finns det länkar till forum där privatpersoner skriver om sina hemska möten med pälsängrarna

http://www.familjeliv.se/Forum-4-46/m28912076.html

www.viivilla.se/forum/ovrigt/hjalp-palsanger-6435

http://hemmet.ifokus.se/discussions/50e81c8d88f472245f000d36-bli-av-med-palsangrar

http://www.entomologi.se/cgi-bin/enter.cgi?iljwhat=4095

I länken nedan kan du även läsa om när tv4 skriver om pälsängrar i en Rent hus-artikel och hur de bör bekämpas med rödceder, det vill säga en aromatisk olja. De pratade även om detta i tv-programmet Rent hus.

http://www.tv4.se/rent-hus/artiklar/st%C3%A4dtips-fr%C3%A5n-rent-hus-program-5-4fc3bfb404bf72228b00d13b

När skall man kontakta skadedjursbekämpare?

Eftersom det går att bli av med pälsängrar själv bör man förstås försöka med det först. bara man lägger ner lite energi och placerar ut rödcederolja eller rödcederträ på de utsatta platserna så blir man snart av med pälsängrarna. Om det är större problem än man själv klarar av och man inte kommer tillrätta med dem kan man också kontakta en skadedjursbekämpare. Det är ett relativt vanligt problem med denna typ av angrepp och det finns förstås professionell hjälp att få. Känner du dig osäker på hur du skall göra alternativt att du har viktiga/värdefulla textilier som behöver skyddas kan det också vara en idé att kontakta skadedjursbekämpare. Som alltid bör man fråga dem vad det kostar och om de har fler tips på vad du själv kan göra.

Det bästa och enklaste sättet att bli av med pälsängrarna är inte att kontakta skadedjursbekämpare eftersom i kontakt med dessa företag krävs det att man utrymmer sin lägenhet eller sitt hus för att under bekämpningstiden bo på exempelvis hotell. Det är dessutom varken det billigaste eller miljövänligaste alternativet, testa att rädda dina kläder och ditt hem med rödceder istället.